Les aventures

Les aventures

22. listopadu 2013

Pohádka pro dospělé


Žil, byl v jednom francouzském království mocný král L´Oreál, jeho království se rozkládalo přes celou Paříž a bylo tam tuze krásně, všude kvetly květiny, svítilo sluníčko a všichni se měli dobře. 

Zdroj: http://www.123rf.com/photo_12927154_louvre-palace-in-paris-france--illustration.html


Brzy po králově korunovaci se král oženil s překrásnou princeznou ze sousedství - Helenou Rubinstein. Ti dva spolu žili šťastně a po nějaké době se jim narodila přesladká malá dcerka. Král s královnou si lámali hlavu nad jménem, protože muselo být královské a sličné jako malá holčička s dolíčky ve tvářích. Vybrali lišácké jméno Intrique. Znělo tuze francouzsky. 

Čas běžel a v království z malé holčičky vyrostla velká slečna, která se sice tvářila naoko sladce, jemně se leskla, ale byla taky mazaná a když se objevila na bále, tančila skoro do rána.



Jednoho dne šel král na nádvoři a mezi dvořany spatřil překrásnou dívku. Byla opakem křehké a půvabné královny, měla kypré tvary, zástěru od mouky a nebyla zdaleka tak elegantní jako Helena, spíše obyčejná. Král byl dívkou natolik okouzlen, že zjistil od kašpara, že se jmenuje Catrice a je dcerou místního pekaře, který přicestoval z dalekého Polska a pekl nejlepší křupavé bagety a croissanty vyhlášené po celé Paříži. Královna se to nesmí nikdy dozvědět, ale král s Catrice měl dceru. Byla také sladká, jako jeho prvorozená dcera Intrique a jmenovala se Matt-erial girl.



Když Matt-erial girl vyrostla, byla až nestkutečně podobná své nevlastní sestře Intrique, byla jen o chloupek matnější a fialovější - asi to dělaly ty polské kořeny, protože Intrique byla po matce spíše červenější.. Matt-erial girl se také chodila bavit, ale ne na honosný bál, často byla hvězdou místní krčmy, kde jako jediná z dívek vždy protančila střevíce. Jak moc si jsou sestry podobné, posuďte sami :-).

Helena Rubinstein


Catrice


Kterou z princezen byste si vybrali vy??

G.

8 komentářů:

  1. Asi uplne stejne barvy, jenom jedna leskla a druha matna, pro me zadna. Ja svetlejsi ale sytou,jasnou a dlohotrvajici- suchou. Barva fuchsie, malo kdy se sezene. Ive

    OdpovědětVymazat
  2. Fakt že jo, jsou skoro stejné! Za mě teda tahle barva Ee, ale jinak bych určitě sáhla pro tu Cartrice, že jo.

    OdpovědětVymazat
  3. Nevybrala bych si ani jednu princeznu, ale pohádka se mi moc líbila;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Za mě Matte-erial Girl, raději mám matné rtěnky :))
    Každopádně pohádka a článek skvěle napsaný :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dekuju :). Matne rty se mi taky libi, jen me nektere hodne vysusuji - napr. Nektere Rimmel Kate. Ale catrice prekvapila, rtenky vazne umi :))

      Vymazat